Dar es Salaam: Da var introduksjonsukene ferdige

I Dar es Salaam er Torgeir og Andreas ferdig med språkkurs og introduksjonsprogram, og er nå klare for å ta fatt på arbeidet sitt for alvor. Torgeir skriver:
Bakom skyene er himelen alltid blå....godt og tenke på når det regner som værst her i Tanzania. Og heldigvis får vi av og til også bekreftet det her nede, og det er slett ikke værst. Men ellers er tilstanden for afrikaneren her i Dar, upåklagelig. Er nå ferdig med det fire uker lange kiswahili-kurset. Så nå kan jeg jo hvertfall litt....bittelittt..får trøste meg med at jeg har skrevet ned en hel masse kiswahili. Så jeg har fortsatt en del arbeid foran meg....”Husk alltid det Torgeir”, må jeg av og til minne meg på. ”HAKUNA MATATA”. Ikke no` stress.

Les mer

Andreas skriver også mer om hvordan programmet har vært den siste uka:
Idag, lördag, har vi haft planering angående resten av tiden här i Afrika tillsammans med Petro. Nu, i nästa vecka, ska vi arbeta med hjæretevennsjulkorten och lägga dem i kuvert och sätta på rätt adress. Därefter kommer det att vara två veckor med sportsundervisning i skolorna. Det passar så bra för barnen att ha sportsundervisning då eftersom de precis är klara med examensproven och väntar på att få tillbaka resultaten. Då är det inte så mycket annat de har att göra i skolan. Efter dessa veckor är det jullov för barnen fram till början av januari. När de får jullov ska vi vara med på ett CHRISC-läger på Zanzibar. Efter jul ska jag bl.a. ha engelskaundervisning i skolorna, sportsundervisning i skolorna, arbeta med att ta kort av hjæretvennsbarnen och undersöka hur många tjejer i OCODE:s skolor som slutar skolan innan de gått ut grundskolan och ta reda på anledning till att de slutar. Dessutom ska vi till Arusha några dagar i februari för att vara med på CHRISC där och följa med till en massaiby och vi ska ha infield-kurs i Uganda i januari. Så vi har planerat en hel del. Det känns som om tiden kommer att gå fort och att vi knappt kommer hinna börja förrän det är slut.

Les mer

0 kommentar(er):

Legg inn en kommentar