En prins, ei heks, en kondom og et HIV-virus ...

Dette var noen av ingrediensene da Anne Therese og Helene var med barna fra La Restinga på utflukt i helga. Helene forteller:
Paa lordag var Anne-Therse og jeg med paa en utflukt med ungene paa La Restinga med maal for dagen aa laere om prevensjon og seksuelt overforbare sykdommer samt aa ha det sosialt, spille fotball og bade. Klokka 08.00 satt vi og rundt 50 andre oss i en buss og dro. Ungene spilte musikk, var ivrige etter aa bade og provde aa faa mest mulig oppmerksomhet ved aa pille meg i ora.

Det var flere ulike gruppeoppgaver samt smaa foredrag innimellom med info rundt tema. Det var ogsaa ett dukketeater og jeg maa si det var en ny opplevelse med tanke paa at figurene som var med i stykket var en dronning, en prins, ei prinsesse, ei heks, en trollmann, en kondom og ett HIV-virus. Men det er ingen tvil om at dette er utrolig nyttig laere og kulturen her er mye mer aapen rundt sex og unger utforsker i veldig tidlig alder. Det er ogsaa mye prostitusjon og informasjon kan vaere med paa aa gjore ungene mer bevisste.

Les mer: ~ Helene a la selva ~

0 kommentar(er):

Legg inn en kommentar