Om La Restinga

“La Restinga” er et godt synlig og spennende prosjekt for og av ungdom i Iquitos i Peru. Iquitos er en avsideliggense by midt i amazonas og byr pà en gjennomsnittstemperatur pà godt over 25 grader. I det sjarmerende bybildet gjemmer det seg sosiale problemer som saerlig gjelder unge i risikoutsatte grupper. Sex-salg, barnearbeid, HIV / AIDS, mangelfull utdanning osv. er noen av de sosiale problemene som finnes i distriktet.

“La Restinga” betyr det slette-stedet der det er trygt for dyr à oppholde seg til en hver tid. Altsà der hvor vannet ikke oversvómmer fastlandet/ beitet. La Restinga-prosjektet begynte i det smà. Og kan i dag sies à vaere “et trygt sletteland” for mange barn og unge.

I 1996 overtok Luis Gonzalez- Polar Zuzunaga et verksted etter faren sin midt i byen i Iquitos. Etterhvert kom det gate-gutter innom for à fà hjelp, mat eller slà av en prat. Etterhvert ville de ikke dra igjen. De ble boende. Etter mye vanskelig jobb med gatebarn, ble fokuset rettet mot “niños trabajadores”, altsà barn som har et hjem men pga. en vanskelig situasjon hjemme er nódt til à jobbe pà gata. Sammen med Itala Morán Sánches utviklet Luis og hans gjeng prosjektet stadig videre.

Les mer: La vida de Marte

0 kommentar(er):

Legg inn en kommentar