Andreas i Dar es Salaam: Maten

Vi har också ätit ute några gånger och dessutom ätit hos Petro vi två tillfällen. Då har vi fått lite större möjlighet att smaka på det Tanzaniska köket. Det äter mycket gryträtter bestående av kött, grönsaker och ofta även hela bananer och till det ris. Istället för ris kan de ha "ugali" vilket är en grötliknandes massa gjord av majsmjöl och som är ganska smaklös; såsen ska ge smaken. Här finns även böngrytor; men det är inte mina favoriter. Här i Tanzania äter man också något som heter "chapati" och liknar och smakar väldigt mycket som pannkakor. De är mycket samma ingredienser; men de har vatten istället för mjölk och inga ägg. Dessutom har man en fast deg istället för smet och gör en kaka som ser ut som en pizzabotten och lägger denna i stekpannan. Vi har också sett en del grillspett liksom kycklingklubbor och pommes frites på serveringsställena. Idag åt jag pommes frites som blev stekt blandat med två ägg till lunch.

Les mer

0 kommentar(er):

Legg inn en kommentar