Jul på La Restinga

Bente og Marte forteller fra julefeiringen på La Restinga. Først Marte:
Årets julekor (Foto: La vida de Marte)

Det er jul. Det blinker i gatene, alt bròdet i butikkene blir erstattet med kilo-store julekaker med sukater pà stòrrelse med bowlingballer. Vàr hjemmesnekra julekalender henger pà veggen. Og julemusikken klimer fortsatt i veggene i leiligheten. Bortsett fra det tar folk det ganske sà med ro her i dette landet. Nà sikter folk mot nyttàr og nye muligheter. Mange tar med kofferten sin og gàr en runde rundt pà plazan, eller kjòper gult undertòy for lykke.. Jeg satser pà den siste. En gammel peruansk skikk.

Jula har vaert fin. Bente, jeg og sòstra mi feira med 20 unger og ungdommer julaften. Vi fremfòrte vàrt supernummer med noen av barna. Jeg spilte gitar, 10 unger sang, Walter(11) spilte trommer i helt vill rytme, og Diana (10) danset halvt magedans, halvt merengue til. Vi kom da gjennom... Etterpà fylte vi flettehjertene barna hadde lagd med sjokolade og karameller.. Det ble da noen gaver ogsà. Mora til Bente sòrga for rikeliug med julestemning da hun sendte to julegriser og lettkokt risengrynsgròt som ble nòye spart til den viktige dagen. (Bente fikk begge mandlene i gròten... )

Les mer: La vida de Marte
Over til Bente:
Pá La Restinga feira vi jul med alle ungane og tenáringane som har vore tilknytta prosjektet i áret som har gátt. Pá lillejulaften diska julenisse Putchín opp med svinesteik, ris, saus og salat (som er sjelden vare) til middag og etterpá delte han ut gáver til alle tenáringane som var inviterte til middagen. Gaven var T-skjorter med namnet og logoen til La Restinga pá. Logoen bestár av eit blódande hjerte med kors pá toppen . Inni er eit sár som er sydd med fire sting og har teksta "Creo en ti" (trur pá deg). Det symboliserer arbeidet organisasjonen gjer med á hjelpe risikoutsatte barn til á utnytte fritida si pá ein god máte. Dei laerer alt fra á gá pá stylter til á bruke dataprogram, male, lage mat og spele teater. Logoen er (fritt oversatt fra La Restinga si heimeside) "ei synkronisering av offisiell religion og folkelig religiósitet, marginalsering og frelse, folkelig estetikk og religiós ikonografi. Det er symbolet pá livet til alle ting, pá trua som inspirerer til arbeid, motiverer draumane og fórer til realitetar."

Les mer: Bentesida

0 kommentar(er):

Legg inn en kommentar