Vel framme

Den gamle verden ligger bak dem, den nye ligger foran dem. For Sør-Amerika-teamene venter språkkurs i Lima de første tre ukene. Steinar skriver fra Lima:
Etter aa ha brukt sirka 24 timer paa reising kom vi endelig frem til vertsfamlien. Her bor vi sammen med herr og fru Saaverdra og deres tre doetre. Vi bor relativt luksurioest i forhold til Peruvians standard, men relativt i smaalig i forhold til norsk. Uten toilettring, men med internett. Uten kakkerlakker men med hull i veggen. Victor og jeg har faktisk noe som kan minne om vaart eget lille krypinn med eget do og soverom:) Her har vi ogsaa en halvdaarlig dusj som padre Saaverdra var svaert stolt av. Det var til og med lunkent vann!! Familien her er veldig koselige. Det hjelper paa naar verken Victor eller jeg kan noe saerlig spansk. Merker at vi kan kommunisere en del gjennom gringospanskengelsk og tegnspraak uansett.
Les mer

Hanne skriver:
I går kveld kl. 19.30 ca... lokal tid, peruiansk tid, kom vi til vertsfamiliene våre. Det var spennedne, men samtidig skummelt. Min spansk er ikke flytende for å si det slik, og deres engelsk like så. Men jeg kommer langt med å si "Si" - ja, og med å smile og le! Det må til! Jeg kommer til å bli bestevenn med min lille spansk ordbok, I just now it!
Hannes vertsfamilie, Familien Santos
Les mer

Eline skriver:
Naa sitter Elise og jeg i huset til Filomena vaar vertsmor. Filomena jobber paa modrehjemmet som Strommestiftelsen stotter, og er der naa. Resten av familien, som beataar av hennes mann og nitten aar gamle datter er ute. Hjemme sitter vi og slapper av, sammen med ei av modrene paa hjemme som vi tror hjelper til her med vasking ol. Sener i dag skal de vise oss Lima... Av det vi ser utenfor vinduet bor vi et av byens fattige strok, men Filomednas hus er flott. Vi har eget rom og stua har TV og internett, noe vi setter stor pris paa! Men tilbake til omaade vi bor i, for vi kom hit fik vi vite at Lima har stor tilflytning fra omraadene rundt. Det tror jeg vi har faatt bevist, sandaasne som vi ser fra vinduet er fulle av smaa hus som fattige har satt opp i haap om et bedre liv i storbyen.
Les mer

Christina kommer med følgende stemningsrapport fra storbyen Lima:
Lima er enorm, og hver dag maa vi ta bussen i en og en halv time for aa komme til spanskklassene. Og det aa ta bussen er faktisk et helt lite eventyr i seg selv! Det er et under at vi ennaa ikke har kommet oss bort, men vi fikser biffen med aa gaa paa rett buss og av paa rett sted. Ellers ha jeg faatt oppleve de store kontrastene som er her. Ser saa mye fattigdom, den er saa tydelig - paa gatene, de fattige stroekene hvor folk bor... Og likevel kan vi lett dra til rikere stroek hvor det foeles som om jeg er i Norge, og jeg merker hvor lett det er aa glemme verden utenfor. Synes det er veldig vanskelig aa koble de ulike virkelighetene her, saa store kontraster side om side.
Les mer

Camilla writes from Lima:
It took a coupple of days to et used to this enormeus city, but I allready start to feel a bit like home. Christina and I live with la Familia Atencio, a family consisting of mom, dad, three daugthers and two sons and a grandson, a cat and three dogs on the roof. They are the best, really making us feel welcome. We live in a part of Lima called San Martin de Porres, and from here its a one to one and a half hour busride in to the more central parts, where we go for spanish classes. The traffic and buses here in Lima are something for itself, at least for someone like myself being more used to the norwegian countryside... But I enjoy the daily busrides, one sees a lot and gets a lot of impressiones from the bus. Baja, baja is what people say when tey want to get off the bus, and what the "ticketman" shouts to the driver as the passenger gets off.
Read more

Stine har lagt ut bilder fra de første dagene i Peru:
Anna og Hanne i den kule gata vaar, vi ruuuler calle 22 ;) / Anna and Hanne in our cool street;)
Se flere bilder på Stines blogg.

0 kommentar(er):

Legg inn en kommentar