Torgeir og Andreas i Dar es Salaam: Bryllup, skandinavisk julekonsert og fredskorpsmøte - og om opprinnelsen til "White Christmas"

Andreas og Torgeir har vært i bryllup. Andreas skriver:

I lördags (2 december) var vi på ett tanzaniskt bröllop; spännande att se hur det är. Det var Bibi, hon som äger huset vi bor i, som hade en nära släkting som skulle gifta sig. Hon hade därför sagt att vi kanske kunde bli inbjudna. Vi skulle ge pengar till brudparet för att se om de ville bjuda oss på bröllopet (i realiteten handlar det väl om att man betalar tillräckligt mycket pengar för att få vara med på festen). Om de inte accepterar förfrågan får man pengarna tillbaka. Vi betalade 30 000 shilling var och några dagar senare fick vi en inbjudan och därmed var vår förfrågan att få vara med på festen accepterad.

Les mer


Torgeir skriver:
Joachim og Beth er katolikker(romersk-) og vielsen ble derfor gjort i ei romersk katolsk kirke, sammen med to andre vielser. Planen var å begynne kl 16. Men i og med at vi befant oss i afrika, begynte den ikke før godt og vel 17. Alt i alt satt vi i kirka hvertfall to timer. I og med at det hele foregikk på swahili, var det ikke stort mer vi skjønte enn at de gav hverandre sitt ’ja’. Men har jeg forstått riktig, er det jo ofte det som er det viktigste......

Les mer

0 kommentar(er):

Legg inn en kommentar